5.7.2021 11:00

Προετοιμάζοντας τα παιδιά για την Α΄ Δημοτικού

Εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερη - τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές - εξαιτίας της πανδημίας. Η σκέψη όλων των γονέων έγκειται στο εάν τα παιδιά τους κατάφεραν να ανταποκριθούν στη σχολική ύλη που τους διδάχθηκε διαδικτυακά. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα παιδιά προσχολικής αγωγής που ολοκλήρωσαν φέτος τη μελέτη τους μέσω Η/Υ, καθόσον το νηπιαγωγείο είναι μια σημαντική μεταβατική περίοδος από τη προσχολική στη σχολική ζωή.

Συνεπώς, η προετοιμασία για την Α’ Δημοτικού είναι πολύ σημαντική. Η ανάπτυξη του αφηγηματικού λόγου, η καλλιέργεια της πρώτης ανάγνωσης & γραφής, η ανάπτυξη των προ-μαθηματικών εννοιών καθώς και η γνώση των μαθηματικών συμβόλων είναι μερικά από αυτά που πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά, ώστε τα παιδιά να δύνανται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου σχολικού πλαισίου. Τα παραπάνω συνιστούν τα θεμέλια, πάνω στα οποία τα παιδιά θα αναπτύξουν όλες τις απαιτούμενες για την ηλικία τους δεξιότητες, όπως την ανάγνωση, τη γραφή κλπ.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα παρέχει το εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για την Α’ Δημοτικού, που παρέχει το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου. Οι πλήρως καταρτισμένοι θεραπευτές θα καθοδηγήσουν και θα υποστηρίξουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους αυτή, προκειμένου το σκαλοπάτι στη νέα τους σχολική ζωή να αποτελέσει μια εποικοδομητική & ευχάριστη διαδικασία.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μικρές ομάδες, ώστε το πρόγραμμα να είναι ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποδοτικό. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 05/07.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Kέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000(εσωτ. 1), Εγκρεμού 30 Χίος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ