22.12.2014 13:57

Πράσινο φως για την επισκευή των παραθαλάσσιων κτισμάτων

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Το δικαίωμα να επισκευάσουν τα σπίτια τους που βρίσκονται μεταξύ αιγιαλού και οικοδομικής γραμμής αλλά και το κόψιμο του Γόρδιου δεσμού με τα συμβούλια αρχιτεκτονικής στα νησιά εξασφάλισε με δυο τροπολογίες που κατέθεσε στη βουλή, ο Κ. Τριαντάφυλλος.

 

Με πρωτοβουλία του Κώστα Τριαντάφυλλου, ψηφίσθηκαν ομόφωνα, από τη Βουλή, δύο διατάξεις, που επιλύουν δύο χρόνια και σοβαρά ζητήματα των νησιωτικών περιοχών και των παραλιακών οικισμών.

 

Με την, επιλύεται το ζήτημα, που είχε προκύψει με την καθολική αρμοδιότητα γνωμοδότησης των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στα νησιά. Με την διάταξη που πρότεινε και ψηφίσθηκε επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των Συμβουλίων και περιορίζεται δραστικά η γραφειοκρατία και η πολύμηνη αναμονή.

 

Η δεύτερη, αφορά τους παραλιακούς οικισμούς της χώρας, στην πλειοψηφία τους σε τουριστικές περιοχές. Επί πολλές δεκαετίες απαγορευόταν, ακόμη και η επισκευή των νομίμων κτιρίων που βρίσκονται μεταξύ γραμμής αιγιαλού και οικοδομικής γραμμής, με αποτέλεσμα, πολλά από αυτά να καταρρέουν και να μην προστατεύονται στην ουσία οι οικισμοί, που αποτελούν την «τουριστική βιτρίνα» της χώρας μας. Με την ψηφισθείσα διάταξη, στο εξής θα επιτρέπεται η επισκευή των κτιρίων αυτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ