5.2.2024 20:34

«Πράσινο φως» αλλά κατά πλειοψηφία στην απαλλοτρίωση των εργατικών πολυκατοικιών – Βίντεο

Στη Γενική Συνέλευση των κατοίκων των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5/2/2024, η πρόταση της ΔΥΠΑ για αποζημίωση των κατοίκων στο ύψος των αντικειμενικών αξιών των κτιρίων και των οικοπέδων καθώς και για αποζημίωση 3 ετών μέσα από το επίδομα ενοικίου.

Η πλειονότητα των κατοίκων των εργατικών πολυκατοικιών, δήλωσαν θετικοί στην πρόταση, αναγνωρίζοντας ότι μετά την απόρριψη της πρότασης του 2001, είναι η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν τα διαμερίσματα – «φέρετρα»- στο κράτος, λαμβάνοντας μάλιστα αποζημίωση και χωρίς να βγουν ζημιωμένοι από τη διαδικασία.

Όπως, ανέφερε, η δικηγόρος των κατοίκων Καλλιόπη Κάρμαντζη, το 2001, οι ίδιοι ήταν αυτοί που έκλεισαν την πόρτα στο κράτος με αποτέλεσμα οι εργατικές πολυκατοικίες σήμερα να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι στο παρελθόν.

Παρακάλεσε δε για ενότητα, λέγοντας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι μία γροθιά αναφορικά με τις διεκδικήσεις τους.

Από τη συζήτηση πάντως δεν έλειψαν και οι διαφωνίες, με μερίδα των κατοίκων να επισημαίνει ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες των οποίων τα διαμερίσματα είναι σε καλύτερη κατάσταση, λόγω επισκευών με ίδιους πόρους και τα οποία δεν προτίθενται να παραχωρήσουν στο κράτος.

Τελικά, έπειτα από συζήτηση μίας ώρας, πάρθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση για αποδοχή της πρότασης της ΔΥΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ