26.1.2017 15:36

Πολυμηχάνημα από τη… Μαγιόρκα [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ JCB ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το πρώτο νέο μηχάνημα έπειτα από 15 σχεδόν χρόνια παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει υπογράψει με το ταμείο αλληλοβοήθειας της Ισπανικής Μαγιόρκα.

Το νέο μηχάνημα, που επιλέχθηκε από τους ίδιους τους χειριστές του Δήμου σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν έχει πολλαπλές δυνατότητες, κάτι που θα βοηθήσει την Τεχνική Υπηρεσία και τα συνεργεία της να εκτελεί μόνη της έργα μιας και οι πιστώσεις από τη ΣΑΤΑ μειώνονται διαρκώς.

«Τα μηχανήματα που που είχε ο Δήμος ήταν παλιά, από την εποχή των πρώτων καποδιστριακών Δήμων με αποτέλεσμα να βγάζουν συνεχώς βλάβες και προβλήματα. Έτσι η ανάγκη εκτέλεσης έργων με προσωπικό και μέσα του Δήμου ήταν αυτό που μας οδήγησε στη συγκεκριμένη αγορά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Α. Βεργίτσης με τον Γ. Καραμανή να συμπληρώνει ότι το μηχάνημα ήρθε να προστεθεί στα όσα σημαντικά προσέφερε η Μαγιόρκα στη Χίο στο πλαίσιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, όπως χρήματα για πρόσληψη προσωπικού καθώς και παροχή φαρμακευτικού υλικού.

Όπως πάντως εξήγησε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς το συνολικό κόστος ανήλθε σε 80.000 ευρώ με τα 50.000 από αυτά να καλύπτονται από τη Μαγιόρκα και τα 30.000 ευρώ από τον Δήμο Χίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ