7.8.2015 21:26

Πόλος έλξης η νηοπομπή του Αγίου Αιμιλιανού [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αιμιλιανού του Ομολογητή στην Καλλιμασιά. Η εικόνα του Αγίου επιβιβάστηκε σε φουσκωτό και με νηοπομπή δεκάδων σκαφών από το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία εκεί όπου την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος μαζί με τις αρχές του νησιού, άγημα στου στρατού, η στρατιωτική μουσική της 96 ΑΔΤΕ και νέοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια όλοι μαζί ανέβηκαν πεζοί μέχρι τον πανηγυρίζονταν Ιερό Ναό του Αγίου ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα την ώρα που τα πλοιάρια κόρναραν πανηγυρικά.

Να σημειωθεί ότι ναός επ’ ονόματι του Αγίου Αιμιλιανού Επισκόπου Κυζίκου εκτός από την Καλλιμασιά, υπάρχει μόνο στη συνοικία Ταραμπούρα Πατρών ενώ ναύδριο προς τιμή του έχει ανεγερθεί και στην περιοχή του χωριού Τριπόταμος Τήνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ