11.6.2018 15:49

Ποιος θα απαντήσει επιτέλους τι γίνεται στο 2ο Γενικό Λύκειο;

Αδύνατο να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι καθηγητές με «θύματα» τους ίδιους του μαθητές

Τι μπορεί να συμβαίνει πραγματικά στο 2ο Γενικό Λύκειο Χίου; Μετά το μάθημα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας με τη διαφωνία επί των θεμάτων, την περασμένη Πέμπτη ακόμα ένα περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών.

Αυτή τη φορά σειρά είχε το μάθημα της Γεωμετρίας της Α’ Τάξης Λυκείου με τους καθηγητές να μη δέχονται ο ένας τα θέματα του άλλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές του τμήματος Α4, σύμφωνα με τον Μαθηματικό Στ. Σπυράκη, να εξεταστούν σε θέματα που δεν γνώριζαν.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον «π» η αρχική πρόθεση ήταν να υπάρξουν κοινά θέματα αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε η διάσταση απόψεων. «Από την πλευρά μου είχα έτοιμα ορισμένα θέματα με βάση τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, με τη λογική ότι ήθελα όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το αν κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ή όχι να έχουν πρόσβαση στις εξεταζόμενες ασκήσεις. Οι συνάδελφοί μου διαφώνησαν. Φωνάξαμε τον Διευθυντή ο οποίος πρότεινε να γίνει κλήρωση κάτι όμως που δεν έγινε και πάλι δεκτό. Τελικά είπαμε να δώσει ο καθένας τα δικά του θέματα. Εγώ παρέδωσα τα θέματά μου για το τμήμα μου στις 7 το πρωί, τα οποία εξετάστηκαν και από τον σχολικό σύμβουλο που έκρινε ότι είναι σύμφωνα με το βιβλίο της Γεωμετρίας. Παρότι ο Διευθυντής μου είπε ότι τα θέματά μου ήταν εντάξει, στις 10:20 με φώναξε και μου είπε να τα αλλάξω. Του είπα ότι μέσα σε 10 λεπτά δεν προλάβαινα κι έτσι οι μαθητές του τμήματός μου, του Α4 εξετάστηκαν με τα θέματα των συναδέλφων. Φυσικά όταν είδαν τα θέματα πάγωσαν γιατί εγώ τους είχα πει ότι θα είναι μέσα από το σχολικό βιβλίο», εξήγησε στον «π» ο κ. Σπυράκης.

Ο «π» και σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση του 2ου Γενικού Λυκείου αλλά και με τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλυσίδου αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ