23.6.2016 9:17

Το πηδάλιο σε γυναικεία χέρια

ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΝΕΡΑ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ Μ. ΚΑΤΣΑΡΗ

Το πηδάλιο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου  ανατέθηκε για πρώτη φορά σε γυναικεία χέρια. Η Πλωτάρχης Μαρία Κατσάρη θα προσπαθήσει να ταξιδέψει τη σχολή σε γαλήνιες θάλασσες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κρατήσει την ίδια ρότα. Όπου χρειαστεί θα αλλάξει ρότα, αλλά πάντα με τη χρήση πυξίδας που θα τη βοηθάει να έχει καλό ταξίδι.Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Πειραιά και με την πανεπιστημιακή και υπηρεσιακή υποδομή που έχει θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει τη σχολή με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των σπουδαστών. Η εμπειρία των 13 ετών  στο σώμα της επιτρέπει να γνωρίζει καλά τα δεδομένα του χώρου, του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά και της Χίου, που ζει «απ’ την προπέλα», όπως λέμε απλά.

Την ακολουθεί η εικόνα του κλειστού ατόμου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά είναι εργασιομανής, περισσότερο θέλει να μιλάνε τα έργα της και δεν επιδιώκει την προβολή της. Επιζητά τη σωστή επαφή και την παραγωγική συνεργασία, εμπιστεύεται τους  ανθρώπους  και τους συνεργάτες της, με κάποιες προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτουν για να είναι όλα αυτά αμοιβαία και ανταποδοτικά.

«Οι σπουδές μου με βοηθούν να προσεγγίσω τους σπουδαστές, απ’ τους 300 οι 100 ταξιδεύουν, έχουμε 200 διαφορετικούς χαρακτήρες, που ο καθένας χρειάζεται τη δική του προσέγγιση. Τα παιδιά βρίσκονται σε μια ηλικιακή  περίοδο μεταβατικής συμπεριφοράς και οι χειρισμοί μου πρέπει να είναι πολύ διακριτικοί και προσεκτικοί.                                                 

Προς το παρόν συλλέγω πληροφορίες για τα πάντα, σίγουρα θα γίνουν αλλαγές,  αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι, όπως με διαβεβαίωσε ο πρώην διοικητής  Γ. Σκανδάλης - και το διαπιστώνω και εγώ πλέον -  σπουδαστές και εκπαιδευτικοί είναι πολύ καλοί. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα με τη συνεργασία να παράγουμε το έργο που πρέπει και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλω. Γι’ αυτά θα μπορώ να σας μιλήσω πιο εξειδικευμένα και συγκεκριμένα  σε έξι μήνες», δηλώνει στην πρώτη μας επαφή.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι 37 ετών κατάγεται από την Ηγουμενίτσα, έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πειραιά το 2003, υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και από το 2008 είναι στη Χίο. Είναι παντρεμένη με τον Θυμιανούση  αστυνομικό Γιώργο Μανδάλα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ