3.8.2018 11:10

ΦΩΤΟ | 22χρονος Ρώσος διακινητής απειλούσε να αυτοκτονήσει στα Ψαρά

Χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες προκειμένου να λήξει αίσια η επιχείρηση απεγκλωβισμού 68 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο προσάραξε σε δύσβατη περιοχή ΒΔ των Ψαρών.

Και αυτό γιατί ενώ η διάσωση προσφύγων και μεταναστών είχε λήξει νωρίτερα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης εμφανίστηκε ένας 22χρονος Ρώσος ο οποίος από τους επιβαίνοντες είχε υποδειχθεί ως ο διακινητής τους. Υπό το βάρος της σύλληψης ο 22χρονος Ρώσος τράπηκε σε φυγή και κατέληξε να πάνω σε βράχο, από τον οποίο απειλούσε να πέσει στο κενό.

Έτσι ακολούθησε νέα επιχείρηση αυτή τη φορά με τη εμπλοκή διαμεσολαβητή της Αστυνομίας στην οποία συμμετείχε και το Λιμεναρχείο της Χίου μέσω της Λιμενάρχη Ειρ. Αργύρη.

Τελικά λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης ο 22χρονος Ρώσος πείστηκε να κατέβει και συνελήφθη από τις αρχές ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμα 2 ατόμων ως διακινητών.

Οι ίδιοι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν είπαν στις αρχές ότι αντίτιμο για τη μεταφορά τους ήταν από 4.000 έως 5.000 ευρώ ανά άτομο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ