15.4.2024 11:11

Περπάτησε στη Βόρεια Χίο ο Σύλλογος Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ

Πραγματοποιήθηκε η 5η πεζοπορική εκδήλωση του Συλλόγου Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ στη Βόρεια Χίο. Η πεζοπορία ήταν απαιτητική τις πρώτες 2 ώρες λόγω ανάβασης από τις Αμάδες (υψόμετρο 300μ) στα καβουρολάγκαδα (υψόμετρο 850-950μ) και σε κακοτράχαλο σε πολλά σημεία μονοπάτι που απαιτεί επίσης μεγάλη εμπειρία από τους πεζοπόρους καθώς δεν υπάρχουν σημάδια και από εκεί συνεχίσθηκε η πορεία με ομαλή κλίση μέσα από δάση κέδρων και βελανιδιών.

Με μία μικρή παρέκκλιση το γκρουπ ανέβηκε μέχρι το ελατοδάσος στα 1050μ υψόμετρο με την κορυφή του όρους Έδελος από πίσω και το τελευταίο τμήμα ήταν κάθοδος διασχίζοντας από ένα σημείο και μετά πυκνό πευκοδάσος με πανύψηλα δένδρα μέχρι να τερματίσουμε σε 5 ώρες στα Φυτά. Η ηλικία των ελάτων υπερβαίνει στα 60 έτη και από το σημείο εκεί η θέα είναι μαγευτική. Είδαμε πέρδικες, λαγό και κρι κρι. Η περιοχή αυτή της Χίου είναι κυριολεκτικά ένα παρθένο μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ