25.11.2014 19:53

Περπάτησαν στον Ράχτη κι ετοιμάζονται για τα μονοπάτια της μαστίχας

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΒΟΥΝΟΥ

Μεγάλη ανταπόκριση για τα τοπικά δεδομένα είχε η συμμετοχή στο 5νθήμερο σεμινάριο για Συνοδούς βουνού που διοργανώνει η Π.Ε. Χίου.

Πάνω από είκοσι άτομα συμμετείχαν την Κυριακή  στην πρακτική άσκηση που περιείχε ανάβαση στις παρυφές του Αίπους από τη διαδρομή "Παραθύρι" στην περιοχή του Ράχτη πάνω από τη Δασκαλόπετρα.

Στη διάρκεια της ανάβασης και της κατάβασης, που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κινηθούν σε βραχώδεις πλαγιές και σάρες γνωρίζοντας από κοντά το ακριβώς σημαίνει «ανάβαση» και ορεινή πεζοπορία.

Τα σεμινάρια

Μπορεί οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από αυτά τα σεμινάρια,  από πρώτο χέρι τι σημαίνει και τι είναι ο όρος «συνοδός βουνού» αλλά μια και μόνο συμμετοχή σε σεμινάριο δε σου δίνει ούτε τον τίτλο ούτε και τα «προσόντα» για να ανταποκριθείς σε όλα όσα απαιτείται να γνωρίζει ο συνοδός βουνού.  «Δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους που θέλουν να γνωρίσουν κάποια πράγματα, να κάνουν μια αρχή. Μετά θα πρέπει να  συνεχίσουν κι άλλο την εκπαίδευση τους » εξηγεί ο N.  Χατζηγεωργίου, που έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που ξεκίνησε με το «Περπατώντας στη γη της μαστίχας.

Η διαδρομή

«Μέσα από τα σεμινάρια δίνουμε το έναυσμα σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί περισσότερο  με την ανάβαση, την πεζοπορία κ.λπ κι από τη συμμετοχή του κόσμου συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον».

Την Κυριακή οι περιπατητές δεν περπάτησαν στη γη της μαστίχας αλλά πήραν το βάφτισμα σε μια πιο δύσβατη περιοχή αυτή του Ράχτη. «Είμαστε στην περιοχή Παραθύρι πάνω από τον  Ράχτη γιατί ζητούμενο ήταν μια διαδρομή με αυξημένη δυσκολία, κάτι που δεν υπάρχει στα Μαστιχοχώρια» συμπλήρωσε ο ίδιος προαναγγέλλοντας ότι στο επόμενο τριήμερο θα ακολουθήσουν διαδρομές στα νότια.

 Έπεται συνέχεια

Τα σεμινάρια συνεχίζονται την Παρασκευή με θεωρητικά και πάλι που θα έχουν ως αντικείμενο τη δυνατότητα προσανατολισμού. Το Σάββατο οι περιπατητές θα ανέβουν στο Κάστρο των Απολίχνων και στον Πρ. Ηλία Εμπορειούς και την Κυριακή θα είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αφού οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες θα προσπαθήσουν κρατώντας χάρτες να φτάσουν η κάθε ομάδα σε μια βίγλα, φτάνοντας σε όλες σχεδόν τις βίγλες της νότιας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ