6.6.2018 17:15

Περίπατος ΔΑΣ και αυτοδυναμία Αμπαζή στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Την πολιτική της απερχόμενης διοίκησης τους επιδοκίμασαν οι 85 εκλέκτορες στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην προσκείμενη στο ΚΚΕ ΔΑΣ και λογικά επικροτώντας την ανανέωση της θητείας του Γιώργου Αμπαζή στη θέση του προέδρου της.

Η ΔΑΣ έλαβε το 50% των εκλεκτόρων (έγκυρα 84 σε σύνολο 85 εγγεγραμμένων) με 42 ψήφους και εκλέγει 5 μέλη στη νέα 9μελή διοίκηση. Συγκεκριμένα από τη ΔΑΣ εκλέγονται οι Γιώργος Αμπαζής, Σοφία Γατανά, Παναγιώτης Νικήτας, Μάρκος Σκούφαλος και Δημήτρης Νομικός.

Η προσκείμενη στο ΚΙΝΑΛ Δημοκρατική Πρωτοπορία έλαβε 15 ψήφους και εκλέγει 2 έδρες (Στέλιος Καμπούρης – Ιωάννης Στρουμπάκης). Οι υποστηριζόμενες από τα κόμματα εξουσίας ΕΑΕ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) πήραν από 10 ψήφους και εκλέγουν η μεν πρώτη τον Σταύρο Σταυρινούδη και η δεύτερη τον Κώστα Καρατζά. Τέλος η Αντιμνημονιακή Κίνηση έλαβε 7 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στη διοίκηση.

Λογικά αναμένεται η επανεκλογή του Γ. Αμπαζή μετά τη συγκρότηση σε Σώμα της νέας διοίκησης.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ