23.11.2015 16:34

Περιπατητικές διαδρομές στα Ψαρά

ΜΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΤΟ Γ. ΧΑΛΑΤΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

O Δήμος Ψαρών είναι αποφασισμένος να προωθήσει την ανάπτυξη του θεματικού εναλλακτικού τουρισμού πεζοπορίας, ακόμη και αν χρειαστεί να χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη διαδικασία της μελέτης και της διαμόρφωσης των περιπατητικών διαδρομών.

Με αυτό το στόχο κάλεσε στο νησί τον Γιώργο Χαλάτση, ο οποίος σε πρώτη φάση περπάτησε και κατάγραψε μονοπάτια που του υπέδειξαν ντόπιοι συνοδοιπόροι.

«Θα αναδείξουμε ελκυστικές περιπατητικές διαδρομές με πολιτιστικό, ιστορικό, γεωλογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον», δηλώνει ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ψαρών Γιώργος Ξυλάς.

«Ο Γιώργος Χαλάτσης θα διαμορφώσει και θα αναδείξει πολλές κυκλικές διαδρομές, συνδέοντας τις παραλίες και τα βουνά μας με πολιτιστικούς, ιστορικούς, γεωλογικούς  θρησκευτικούς και παραδοσιακούς εργασιακούς χώρους, όπως τα άγνωστα  στους πολλούς καμίνια και τυροκομεία μας. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τη δράση σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τη χρηματοδοτήσουμε και εμείς, αν χρειαστεί».

Ο Γ. Χαλάτσης δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση του δήμου Ψαρών, όπως λέει.

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια τιμή. Νιώθεις δέος και συγκίνηση όταν βαδίζεις στα χνάρια τόσων ηρώων!».

Περπάτησε περίπου 47 χλμ. και μαγεύτηκε, πραγματικά.

«Η ιστορία είναι παρούσα σε κάθε βήμα. Μονοπάτια που προσφέρουν απλόχερα εκπληκτική θέα και οδηγούν σε απάτητες παραλίες.

Παλιές εκκλησίες σε απόμακρα σημεία του νησιού. Τεράστιοι κάτασπροι βράχοι ( λαλάρες ) που με τα ανθισμένα ρείκια συνθέτουν μαγικές εικόνες.

Η έρευνά μου θα συνεχιστεί και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να καταγράψω 5 - 6 υπέροχες διαδρομές. Ο Δήμαρχος αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ψαρών είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που θα βοηθήσει το νησί να γίνει γνωστό και σαν προορισμός βιωματικού τουρισμού».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ