1.5.2016 11:56

Πάσχα με τρεχάματα για την Πυροσβεστική

Συνολικά σε 18 κατασβέσεις πυρκαγιών με κύρια αιτία τα βεγγαλικά επενέβη η Π.Υ. Χίου από τις 19:45 του Μ. Σαββάτου μέχρι τη 01:00 της Κυριακής του Πάσχα.

Συγκεκριμένα επενέβη στις παρακάτω περιοχές: Μαρίνα Καστέλλου, Πετροκάραβο Βροντάδου,Αγιος Θεοδόσιος Σπηλάδια, Ευρετή,  Βροντάδο, Κοφινάς, Αίπος, Αγιο Γιάννη περιοχής Γκιάλα, Παναγία Ελεούσα Ζυφιά, Καρυές, Αγιο Κήρυκο, στην οδό Γλύπτη, στην Γ´πάροδο Βερίτη (κάδος αποριμάτων). 

Στις κατάσβεσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας Ο της ΛΕΦΕΔ και της Α (Αγ.Γεωργίου Συκούση).

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρισκόταν επιπλέον  4 οχήματα της Π.Υ. με 15 άντρες σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων με τα οχήματα τους επίσης .

 Ο Δήμος Χίου διέθεσε μία υδροφόρα για παροχή νερού, η Τροχαία Χίου διευκόλυνε την κυκλοφορία των οχημάτων για την άμεση επέμβαση, ενώ σε ετοιμότητα υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πιθανή αιτία των πυρκαγιών η ρίψη βεγγαλικών σε συνδυασμό με τον βόρειο άνεμο των 4 Β που επικρατούσε κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ