31.3.2015 20:37

Παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τα ζητήματα Υγείας στο Β. Αιγαίο

Ερώτηση για τη δραματική κατάσταση της Υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέθεσε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τονίζοντας μέσα από αυτή ότι η πολιτική της Ε.Ε. έχει μετατρέψει την Υγεία σε κερδοφόρο εμπόρευμα.

Αναλυτικά η ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ προς την Επιτροπή:

 «Η αφόρητη κατάσταση στο δημόσιο τομέα Υγείας, σε ολόκληρη την Ελλάδα, παίρνει δραματικές διαστάσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου Λέσβο, Ικαρία - Φούρνους, Σάμο, Λήμνο, Χίο. Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, στοιχειώδη αναλώσιμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων για δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών για την υγεία σε όλα τα κράτη - μέλη. Πολιτική, που έχει μετατρέψει την Υγεία σε κερδοφόρο εμπόρευμα, γιγαντώνοντας τον ιδιωτικό τομέα. Ο λαός πληρώνει πανάκριβα το αντιλαϊκό πλαίσιο που καθορίζουν τα μνημόνια - παλιά και νέα - και η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Eurogroup.

Τι θέση παίρνει η Επιτροπή στα επείγοντα αιτήματα για: Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας για όλους τους Έλληνες και αλλοδαπούς, καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των τεράστιων απωλειών από το "κούρεμα" των ομολόγων. Ακύρωση των αποφάσεων συγχώνευσης των νοσοκομείων Ικαρίας - Σάμου και Λήμνου - Μυτιλήνης. Άμεση  στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και λοιπό προσωπικό. Άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και υποδομές. Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, Κ.Υ., κλινική ή μονάδα στα νησιά. Καμιά μετακίνηση, απόλυση, εφεδρεία προσωπικού. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους των νοσοκομείων».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ