28.10.2015 13:40

Παρέλαση αλληλεγγύης [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΣΩΣΙΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένα ξεχωριστό μήνυμα αυτό της αλληλεγγύης προς τους εκατοντάδες μετανάστες που καθημερινά διέρχονται τις δύο ακτές του Αιγαίου, στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον έδωσαν οι εθελοντές του Κήπου που ανήρτησαν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Φορώντας σωσίβια και με σύνθημα «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες» οι αλληλέγγυοι απαίτησαν από την πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα διασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τα θύματα του πολέμου που καθημερινά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους προκειμένου να σωθούν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι» ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου ενώ αργότερα ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε και φέτος την οδό Δημοκρατίας προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση ενώ εξαιρουμένων των αλληλέγγυων του Κήπου έλειπαν τα γνωστά πανό κατά των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ