21.11.2016 11:17

Παραδοχή Μουζάλα: «Αν δεν μας δώσουν χώρους, θα βρούμε μόνοι μας»

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε τροχιά σύγκρουσης με την τοπική κοινωνία της Χίου βρίσκεται πλέον η Κυβέρνηση, μετά την άρνηση Δήμου και Περιφέρειας να δεχθούν τη δημιουργία νέας δομής στον παλιό σκουπιδότοπο καθώς και στη δημιουργία ενδιάμεσου προαναχωρησιακού κέντρου για τους παραβατικούς μετανάστες στο Μερσινίδι.

Κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα στη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ζώνη», ότι: «Αν δεν μας δώσουν οι δημοτικοί άρχοντες χώρους, θα βρούμε εμείς». Ο υπουργός φάνηκε αποφασισμένος για την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού, λέγοντας ότι «θα φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες γι’ αυτούς (εννοείς τους μετανάστες) που υπάρχουν στα νησιά».

Ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής επέρριψε ουκ ολίγες φορές ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι: «Μας είχαν δώσει χώρους και τους πήραν πίσω».

Αναφερόμενος στον φόβο που υπάρχει από την πλευρά των κατοίκων της Χίου ο Γ. Μουζάλας σχολίασε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον φόβο, αλλά αυτός θα καταπολεμηθεί με πρακτικά μέσα.

«Δεν χαρίζουμε κανέναν από τους κατοίκους της Χίου και της Σάμου στην ακροδεξιά και στον ρατσισμό», δήλωσε και προσέθεσε ότι: «Σε αυτή τη φάση, η άποψη «διώξτε τους από το νησί», είναι μία ακραία άποψη που κάνει κακό στην πατρίδα μας. Αν τους διώξουμε θα πέσει η συμφωνία. Αν φύγουν οι μετανάστες από τα νησιά, αυτό που αποκρύπτουν από τους Χιώτες είναι ότι θα έρχονται 2.000 και 4.000 μετανάστες την ημέρα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ