7.4.2015 11:37

Παιδικός σταθμός, «Η ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ»

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Παιδικός σταθμός θα γίνει τελικά το ακίνητο στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, που ανήκει στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγ. Γεωργίου Βροντάδου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αλλάζει χρήση και από χώρος εστίασης θα μετατραπεί σε τόπο φροντίδας  μικρών παιδιών.

Ως χώρος φαντάζει ιδανικός για τη στέγαση της δράσης που το προορίζει η κ. Μαρίνα Φράγκου, η οποία πλειοδότησε στη δημοπρασία της περασμένης Κυριακής, μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων που κατάθεσαν προσφορές. Η  μηνιαία μίσθωση ανέρχεται σε ποσόν λίγο παραπάνω από την τιμή εκκίνησης των 850 ευρώ  και η  σύμβαση θα είναι πενταετής με δυνατότητα παράτασης. Τυπικά το αποτέλεσμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού θεωρείται προσωρινό, αλλά σύντομα θα μετατραπεί σε οριστικό με την απαραίτητη  σφραγίδα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.                                                

Ενταφιασμός

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ενταφιάστηκε οριστικά η μετατροπή του σε Κέντρο Ομηρικής Προβολής, αφού οι δημοτικές αρχές Λαμπρινούδη και Βουρνού  δεν υπέγραψαν το συμφωνητικό μίσθωσης  που εκκρεμούσε από το 2012. Έτσι, για μια ετήσια  δαπάνη 8.500 ευρώ, ο δήμος θυσιάζει μια τεράστια ευκαιρία για το Βροντάδο, η οποία θα μπορούσε να του αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Νέα δημοπράτηση

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού, αφού έδωσε περιθώρια τρία χρόνια στο Δήμο να πραγματοποιήσει το όνειρο του, αφού τον ενημέρωσε προφορικά και εξώδικα για την πρόθεση της και τον κάλεσε και πρόσφατα να υπογράψει το εκκρεμές συμφωνητικό μίσθωσης, για  να προστατέψει τα συμφέροντα της, τελικά τον  κήρυξε έκπτωτο και επαναδημοπράτησε το ακίνητο.

Απομακρύνεται

Θλίψη προκαλεί η εγκατάλειψη του οραματικού στόχου οργανωμένης  ταύτισης του νησιού και της περιοχής με τον Όμηρο, που απομακρύνεται τουλάχιστον για το πολύ μακρινό μέλλον, αν κάποια δημοτική αρχή θελήσει να υλοποιήσει ένα σχεδιασμό  που άρχισε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, όπως είναι ο κανόνας για τα περισσότερα  έργα στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ