31.5.2018 9:20

Παγώνει για φέτος η φορολόγηση των περιβολιών του Κάμπου ως αγροτεμάχια

 Τη δέσμευση ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παγώσει για φέτος οποιαδήποτε φορολογική μεταβολή για τη δήλωση των περιβολιών του Κάμπου ως αγροτεμάχια και συνάμα θα εξετάσει όλα τα νομικά επιχειρήματα που τέθησαν από τους συλλόγους «Φιλοπρόοδος όμιλος Κάμπου» και «Οι φίλοι του Κάμπου της Χίου» απέσπασαν χθες οι  Πρόεδροι των δύο συλλόγων του Κάμπου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι δύο σύλλογοι κατέθεσαν κοινή πρόταση στην οποία προτείνεται  τα κτήματα/περιβόλια του Κάμπου να φορολογούνται  ως οικόπεδο  η επιφάνεια που επιτρέπεται να οικοδομηθεί,  το δε υπόλοιπο τμήμα τους, να φορολογείται για αυτό που πραγματικά είναι, ως αγροτική γη. Παράλληλα κατατέθηκε κοινό υπόμνημα των δύο συλλόγων, με το οποίο τεκμηριώνεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιαιτερότητα της περιοχής και προτάθηκαν λύσεις, προκειμένου ο "ιστορικός τόπος" του Κάμπου να διατηρήσει τον κύριο χαρακτήρα του-αγροτικό- να αποτραπεί η ερημοποίησή του και ο οικονομικός μαρασμός των κατοίκων του, ιδιαίτερα δε των κατ’ επάγγελμα αγροτών που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

 Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ