10.4.2024 10:25

«Όσο το Υπουργείο θα απειλεί εμείς θα είμαστε ενωμένοι»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής» για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και τη συνάντηση με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς στη Χίο, όπως και σ' όλη τη χώρα που σπάνε τον φόβο και υπερασπίζονται στην πράξη την παιδαγωγική μας υπόσταση ενάντια στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση των σχολείων, ακολουθώντας τις μαζικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου συνολικά. 

Οι εκπαιδευτικοί στη Χίο, Τρίτη 9/4/2024, διαδηλώσαμε ότι όσο το Υπουργείο θα απειλεί εμείς θα είμαστε ενωμένοι. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων σωματείων, όπως το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Κέντρο Πρόληψης Χίου, που με αποφάσεις στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Στην συγκέντρωση μίλησε από την πρωτοβάθμια ο δάσκαλος Πληροφορικής Νέστορας Ξυλάς, που ο ίδιος νεοδιόριστος, εδώ και τρία χρόνια είναι στον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, και μαθητών και συμμετέχει στην απεργία αποχή. Τόνισε ότι παρά τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, θα υπερασπιστούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια μέχρι να νικήσουμε. 

Αυτό ακριβώς ξεκαθάρισαν και εκπρόσωποι του ΔΣ με μέλη του συλλόγου στη συνάντηση, που συνάντησε σήμερα τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης Χίου, την ώρα που δεκάδες συνάδελφοι διαδήλωναν και συμβολικά έκλεισαν τον δρόμο κάτω από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν και όσο η κυβέρνηση δεν θέτει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κατά τα άλλα αν αυτό συμβεί, ο ίδιος ως στέλεχος θα πράξει το υπηρεσιακό του καθήκον, δηλαδή δεν θα συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου και την απεργία αποχή. Όμως, η απεργία είναι δικαίωμα και με αγώνας κατοχυρώθηκε και με αγώνες θα το υπερασπιστούμε. 

Στις πιέσεις και το εντέλλεσθε που επικαλέστηκε από πλευράς Υπουργείου, απαντήσαμε ότι πρόκειται για κυβερνητικο κατήφορο απέναντι στη θέληση του κλάδου και κυρίως απέναντι στην απεργία ως νόμιμη μορφή αγώνα, που αυθαίρετα η κυβέρνηση χαρακτηρίζει "παρακώλυση"και που φυσικά ισχύει και για τους προϊσταμένους/νες, διευθυντές/ντριες.

Από την πλευρά μας ξεκαθαρίστηκε ότι θα πάμε μέχρι τέλους τον αγώνα. Ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αγνοεί ένα ολόκληρο κλάδο, τις αποφάσεις του, που πραγματοποιήθηκαν με μαζικές γενικές συνελεύσεις με απαρτία.

Ο κλάδος έχει επιστημονικά θέση για την αντιεπιστημονική αξιολόγηση, γιατί δεν είναι απλά μια πολιτική επιλογή, αλλά είναι η στόχευση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για το σχολείο της αγοράς, το αυτόνομο, το κατηγοριοποιημένο, των μάνατζερ και των χορηγών. 

Καμία αυταπάτη. Ξέρουμε καλά πια ότι η δύναμή μας είναι οι μαζικοί αγώνες. Αυτή είναι και η μόνη εγγύηση απέναντι στις κυβερνητικές απειλές και στα όποια πρόθυμα στελέχη της. Προς το παρόν, οι απειλές των τελευταίων χρόνων έμειναν "στα χαρτιά", γιατί εμείς τους ακυρώσαμε ή γιατί δεν είχαν καμία νομική υπόσταση.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος που στη πράξη ακυρώνει, βάζει εμπόδια, ανατρέπει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιολόγηση της αγοράς.

 Ο αγώνας μας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την παιδαγωγικής μας υπόσταση συνεχίζεται! 

Συνεχίζουμε!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ