20.4.2015 10:39

Οργώνουν τη Χίο

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΩΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΜΟΥ

Από την Αμανή μέχρι τον Κάμπο κι από κει μέχρι τα μεσαιωνικά χωριά της Νότιας Χίου θα βρεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ομάδα των 25 Γερμανών φοιτητών που με υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη θα δουν τη Χίο με το μάτι του υποψήφιου επισκέπτη του προορισμού ανακαλύπτοντας τα θέλγητρα της και τις δραστηριότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση τους.

Μάλιστα στο τέλος εντοπίζοντας τα ισχυρά σημεία και τις αδυναμίες της Χίου θα κάνουν προτάσεις πολιτικής.

Το πρόγραμμα

Η επίσκεψη ξεκινά με εκδρομή στην Αμανή την Τρίτη  με συνάντηση εργασίας το απόγευμα στις 4.30 στα Λιμνιά. 
Τη Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή στα νοτιόχωρα με δύο συναντήσεις εργασίας, μία στα Μεστά στις 1μμ και μία δεύτερη στο Citrus στον Κάμπο στις 8μμ.
Στις συναντήσεις αυτές καλούνται να συμμετάσχουν όσοι επιχειρηματίες της κάθε περιοχής το επιθυμούν.
Τη Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης της Χίου με βάση πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Ρ.Δαμίγου από πλευράς Δήμου που θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο για συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού στις 12 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στο Πανεπιστήμιο για να ετοιμάσουν τη παρουσίαση τους σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ θα γίνουν και ορισμένες πρόσθετες συναντήσεις με άτομα από τη περιοχή της Χίου που ενδιαφέρονται καθώς και άλλα πρόσωπα κλειδιά που δεν θα έχουν συναντήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το αποτέλεσμα της εργασίας των φοιτητών θα παρουσιαστεί σε μια σύντομη ανάλυση, που θα καταλήγει σε προτάσεις για βελτίωση της τουριστικής επίδοσης του προορισμού, την Παρασκευή 24/4 , στις 19:00 στην αίθουσα "Μιχαήλ Βουρνούς" της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ