29.3.2016 16:31

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει... γερανός!

EXRPESS SERVICE, ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ένα επιπλέον όπλο στην καθημερινή μάχη κατά της παράνομης στάθμευσης αποκτά η Τροχαία Χίου μέσα από τη συνεργασία της με ιδιωτική εταιρία για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων που επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό φορτίο της πόλης.

Η τριμερής σύμβαση ανάμεσα σε Τροχαία Χίου, Δήμο και Express Service προβλέπει την απομάκρυνση των οχημάτων έπειτα από υπόδειξη των Αστυνομικών, που προηγουμένως θα έχουν βεβαίωση παράβαση για παράνομη στάθμευση ή οποιαδήποτε άλλη παραβίαση του Κ.Ο.Κ. που θα δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο στόχαστρο της Τροχαίας μπαίνουν πλέον όσοι οδηγοί συνεχίζουν να αγνοούν τις πινακίδες καθώς και όσοι επιμένουν να σταθμεύουν σε πεζοδρόμια ή στροφές.

Έτσι η στάθμευση μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, τον Ο.Τ.Ε., το Μετζιτιέ Τζαμί, αλλά και πάνω σε πεζοδρόμια αποτελούν κόκκινη γραμμή για την Τροχαία που ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνετίσει επιτέλους τους ανεγκέφαλους οδηγούς.

Πως θα γίνεται η μεταφορά

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη η διαδικασία για την απομάκρυνση ενός οχήματος είναι η εξής:

Η Τροχαία θα επιβεβαιώνει την παράβαση στο παράνομα σταθμευμένο όχημα. Κατόπιν θα ειδοποιείται το γερανοφόρο όχημα της Express Service που θα φθάνει στο σημείο και κάτω από την επίβλεψη των Αστυνομικών θα σηκώνει το όχημα. Ακολούθως θα το μεταφέρει σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης που διατηρεί η επιχείρηση στην περιοχή των Ταμπάκικων.

Προκείμενου μάλιστα ο παραβάτης οδηγός να παραλάβει το όχημά του θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στην εταιρία το κόστος μεταφοράς και φύλαξης που αποτιμάται στα 50 ευρώ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί τεκμηριωμένα ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα, τότε ο Δήμος, που στην τριμερή σύμβαση παίζει τον ρόλο το εγγυητή θα καταβάλει ο ίδιος το συγκεκριμένο ποσό.

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις του γερανοφόρου οχήματος ξεκίνησαν ήδη από το Σαββατοκύριακο, ενώ θα ενταθούν κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ