2.3.2016 23:22

Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα των Μεστών

Την στήριξή τους στους 20 παρέδρους των Μαστιχοχωρίων και της Ιωνίας σχετικά με το αίτημά τους για προσέγγιση πλοίου της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη, στο Λιμάνι των Μεστών μία φορά την εβδομάδα, παρείχαν σύσσωμοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σύμφωνα με τον πάρεδρο των Μεστών Ηλία Αυγουστίδη οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες διεργασίες, μιλώντας τόσο με τα ταξί όσο και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να παρέχουν τακτική και οικονομική συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη της Χίου κατά τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων.

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων βρήκε θετικό αντίκρισμα με συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις να συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι εκτός της σύνδεσης με τον Πειραιά θα πρέπει να επιδιωχθεί η δρομολόγηση πλοίο στη γραμμή Λαύριο- Μεστά, κάτι θα λειτουργήσει θετικά υπό προϋποθέσεις για τη μετατροπή της Χίου σε προορισμό Σαββατοκύριακου, μιας και θα μειωθεί τόσο η τιμή του εισιτηρίου όσο η διάρκεια του ταξιδιού.

Αποφασίστηκε μάλιστα το αίτημα των κατοίκων να μεταβιβαστεί στους Χιώτες Βουλευτές, στις ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που τελικά θα αποφανθεί θετικά ή αρνητικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ