30.1.2015 18:41

Ολοκληρωτικό λίφτινγκ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ Α.Ε.Ν. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ, ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Στα μέσα του Μαΐου 2015 θα ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο της Α.Ε.Ν Μηχανικών Χίου, στην οδό Κ. Μονομάχου οι οποίες  βρίσκονται σε εξέλιξη. Το έργο, που θα κοστίσει συνολικά περισσότερα από 100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Τη  μελέτη και επίβλεψη των εργασιών έχει αναλάβει με επιλογή της Ένωσης ο  Αρχιτέκτονας Άγγελο Μελέκος. Η Ένωση χρηματοδοτεί απευθείας τους φορείς που έχουν αναλάβει τα έργα,  χωρίς καμία ενδιάμεση παρέμβαση της Ακαδημίας.    Οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις εκδόθηκαν άμεσα από την Περιφέρεια. Οι εκτεταμένες επισκευές θα καλύψουν σχεδόν όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αλλά στην πρώτη φάση έχει δοθεί προτεραιότητα στην στερεοποίηση και μόνωση των τριών κτιρίων , με εκτεταμένες επισκευές και ενισχύσεις των αρμών διαστολής. Το  πρώτο παλιότερο κτίριο κατασκευάστηκε το 1965, το δεύτερο το 1980 και το τρίτο προστέθηκε το 1995. Ο χρόνος δικαιολογεί τις φθορές που έχουν διαπιστωθεί.                                                                                                                                                         

 Άλλα έργα                                                                                                                                                                 

Στη συνέχεια θα  επισκευαστούν το σχεδιαστήριο, οι ψευδοροφές όλων των αιθουσών, θα εγκατασταθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες, κυκλοφορητές θερμότητας και θα βαφτούν όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι.                                                                                                           

Αναρρωτήριο                                                                                                                                           

Σημαντική είναι και η αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου χώρου των παλιών τουαλετών. Θα μετατραπεί σε πλήρες αναρρωτήριο για την υγειονομική κλινική  κάλυψη των σπουδαστών που δεν είναι Χιώτες.                                                                                                                               

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ