29.8.2016 20:38

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Ska Keller στην Χίο

Στην Ελλάδα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, η αντιπρόεδρος της Ευρω-ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Ska Keller.  Το Σάββατο μάλιστα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τη Χίο και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Η Ska Keller συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο του «Οικολογικού Άνεμου» Βασίλη Μπάλλα και μέλη των Οικολόγων Πράσινων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και πρόσφυγες. Επισκέφτηκε τους χώρους φιλοξενίας ΔΗΠΕΘΕ και Σούδα στην πόλη της Χίου όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον υπερπληθυσμό και τις συνθήκες διαβίωσης. Συζήτησε με πρόσφυγες από τη Συρία αφιχθέντες στις 20 Μαρτίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις διαδικασίες ασύλου τους λόγω της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Για τις διαδικασίες ασύλου και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της συμφωνίας η Ska Keller είχε επίσης συναντήσεις με την υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Χίο και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;». Επίσης ενημερώθηκε για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας από τον υπεύθυνο του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες στη Χίο.

Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών κ. Γιώργο Τούμπο και το Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κ. Γιώργο Μισετζή, έλαβε επιπλέον πληροφόρηση για το προσφυγικό και για τις πρόσφατες πυρκαγιές ενώ ενημερώθηκε για τη συμβολή της μαστίχας στον πολιτισμό και την οικονομία του νησιού. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε στοιχειά για τις αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό του νησιού και τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών για το φυσικό περιβάλλον, τις καλλιέργειες και την οικονομία του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ