30.6.2016 17:15

Οικονομική ανάσα για το νοσοκομείο

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΜΕ 3.200.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΑN ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ 20 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Με καλά νέα για το νοσοκομείο επέστρεψε από την Αθήνα η αναπληρώτρια διοικητής, Ελένη Βουτιέρου. Στις επείγουσες συναντήσεις που είχε με τους  φορείς των υπουργείων Οικονομικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε η οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου με 3.200.000 ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών, μεταξύ των οποίων προφανώς και οι οφειλές στη ΔΕΗ ύψους 1 εκ.,  η κάλυψη κενών θέσεων με προκήρυξη προσλήψεων ενός γιατρού Καρδιολόγου  και 20 στελεχών μόνιμου νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ρευστό στο ταμείο

Ακόμη η Ε. Βουτιέρου ανακοίνωσε την επιχορήγηση με   60.000 ευρώ για τη βελτίωση του δικτύου παροχής οξυγόνου και την προσπάθεια ένταξης  σε δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, το ένα εκ των οποίων θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του κτιρίου 4 .

Ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών  ζήτησε από τους  διοικητές να επισπεύσουν τη διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών.

«Το νοσοκομείο χρωστάει  περίπου 3 εκ. σε ληξιπρόθεσμα χρέη και παίρνει 3.200.000 ευρώ για την κάλυψη τους», διευκρινίζει η Ε. Βουτιέρου.  «Μέσα σε αυτά υπολογίζεται και ένα μέρος οφειλών σε ΔΕΗ, για τις οποίες στη συνέχεια θα ενταχθούμε σε πρόγραμμα  πρόσθετης χρηματοδότησης», δηλώνει σαφώς ανακουφισμένη η αναπληρώτρια διοικητής.

Προσλήψεις προσωπικού

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα προκηρυχτεί η κάλυψη μιας θέσης γιατρού καρδιολόγου και  οριστικοποιήθηκε η προκήρυξη  20 προσλήψεων μόνιμου νοσηλευτικού  και επικουρικού  προσωπικού.

Η  Χίος  αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το προσφυγικό, αλλά σύμφωνα πάντα με την Ε. Βουτιέρου, έχει αποδειχθεί ότι  οι κρατικοί φορείς  μας βοηθούν.

«Θυμίζω ότι  έχουμε ενισχυθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με την πρόσληψη 22 ατόμων  για το δίκτυο παροχής οξυγόνου και θα εισπράξουμε μια ακόμη χρηματοδότηση περίπου 60.000 ευρώ για τη βελτίωση του. Ταυτόχρονα  προσπαθούμε να ενταχθούμε σε δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ των οποίων το ένα προορίζεται  για την ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του κτιρίου 4 που θα  στεγάζει  στο ισόγειο την Ψυχιατρική και στον πρώτο όροφο την Παθολογική κλινική».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ