16.11.2016 12:51

Οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ

Χρειάστηκε πάνω από ένα 6μηνο δοκιμών προκειμένου ο Δήμος να καταλήξει στο κατάλληλο υλικό με το οποίο οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν ορατές ακόμα και μετά το πέρας αρκετών μηνών.

Η αρχή έγινε με τη δοκιμαστική βαφή μερικών λωρίδων διαβάσεων μπροστά το Δημαρχείο με τα αποτελέσματα να κρίνονται ικανοποιητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, αφού ένα απλό πλύσιμο ήταν αρκετό προκειμένου οι διαβάσεις να επανακτήσουν το χρώμα τους.

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη βαφή των διαβάσεων με τα νέα υλικά κατ’ αρχήν περιμετρικά του κήπου μέχρι το τέλος του μήνα. Όμως ακόμα και σε αυτά τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε οι προδιαγραφές συστήνουν βάψιμο 2 με 3 φορές τον χρόνο. Θα δούμε πως θα πάει και στη συνέχεια θα το εφαρμόσουμε σε όλες τις διαβάσεις πεζών στην πόλη και όπου αλλού χρειαστεί. Επιπλέον θα εμπλουτίσουμε το νέο υλικό με υαλοσφαιρίδια προκειμένου να γίνονται εντονότερα ορατές τις βραδινές ώρες», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ