21.6.2015 10:32

Οι πρόσφυγες δεν είναι προς πολιτική εκμετάλευση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Να μην εκμεταλλεύεται πολιτικά κιε πικοινωνιακά του πρόσφυγες προτρέπει τη Χιακή Συμπολιτεία η Δημοτική αρχή με ανακοίνωση απάντηση της στην τοποθέτηση του συνδυασμού της αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα όπου επέρριπτε ευθύνες για αδράνεια και απραξία σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στη Δημοτική Αρχή.

Στην ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή παραθέτει τις ενέργειες που έχει ήδη υλοποιήσει και δρομολογήσει στηλιτεύοντας την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής και οικονομικής στήριξης.

"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η “Χιακή Συμπολιτεία”, για δεύτερη φορά, θέτει το ζήτημα της βοήθειας προς τους πρόσφυγες σε επίπεδο πολιτικής κριτικής προς τον Δήμο της Χίου.

 

Εάν η κριτική της “Χιακής Συμπολιτείας” προς τον Δήμο της Χίου είναι τόσο αυστηρή σε ένα θέμα που δεν είναι καν της δικής του αρμοδιότητας, τότε, η κριτική της απέναντι στον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα θα είναι υπερβολικά σκληρή. 

 

Και αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε, ακόμη και αρμόδιο Υπουργείο για τη μεταναστευτική πολιτική, ο απολογισμός του είναι ανεπαρκής και οι εξαγγελίες του για ένα “σχέδιο έκτακτης ανάγκης” αντιμετώπισης του φαινομένου, παραμένουν μέχρι και σήμερα εξαγγελίες. Όσο για οικονομική ενίσχυση, κανένας λόγος.  

Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι το τεράστιο αυτό ανθρωπιστικό, πρωτίστως, θέμα δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, ο Δήμος της Χίου, είναι σε θέση να κάνει απολογισμό.

 

Χωρίς να αναφέρονται οι επανειλημμένες συσκέψεις, ούτε η με κάθε τρόπο διαρκής πίεση προς τους αρμόδιους κεντρικούς κρατικούς φορείς για να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ο Δήμος Χίου αντιλαμβανόμενος την κρίσιμη και ανθρωπιστική διάσταση του φαινομένου:

 

προχώρησε στη δημιουργία συμπληρωματικού καταυλισμού στην περιοχή του Μυρσινιδίου, είναι διαρκής αρωγός για την επάρκεια των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κέντρου, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου σε υλικοτεχνικό επίπεδο. Συμμετέχει δε, σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια, όποτε του έχει ζητηθεί.

 

Στην προσπάθεια αυτή, το Λιμεναρχείο, η Αστυνομική Διεύθυνση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι Παραγωγικοί φορείς, ο Δήμος Χίου και η κοινωνία των Πολιτών είμαστε  σύμμαχοι και προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο.

 

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες μας θυμίζει ότι δεν χωρούν αφορισμοί, αποκλεισμοί  και επικοινωνιακά τερτίπια. Οι καιροί επιβάλουν συνεργασία, ρεαλισμό και συστράτευση δυνάμεων, με σκοπό την επαρκέστερη αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ