11.8.2018 14:04

Οι Χιώτες πρόσκοποι ύψωσαν τη γαλανόλευκη στη Ρω

Τη βραχονησίδα Ρω, εκεί όπου έζησε όλη της τη ζωή η Δέσποινα Αχλαδιώτη αφιερώνοντας την ψυχή της στην υπηρεσία της Πατρίδας, βρέθηκε το 1ο Σύστημα Προσκόπων της Χίου.

Με έντονα συναισθήματα και μεγάλη συγκίνηση οι Χιώτες Πρόσκοποι αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι στον τάφο της κυράς της Ρω ενώ ανάγνωσαν κείμενο για την εθνική ηρωίδα.

Ακολούθησε υποστολή της σημαίας, ανταλλαγή με σημαία που έφερε το Σύστημα και έπαρση, παρουσία του αγήματος που φυλά τη βραχονησίδα. Μετά την επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, οι ανιχνευτές έκαναν ερωτήσεις για την έρευνα τους, στον επικεφαλή Λοχαγό κύριο Βυνιχάκη. Η επίσκεψη έκλεισε με αμοιβαίες ευχαριστίες, κεράσματα από τη Χίο και μια ομαδική φωτογραφία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ