1.12.2015 16:50

Οι Χιώτες στρέφονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Σημαντικές πληροφορίες αλλά και πτυχές που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν όσοι συμμετάσχουν στην ενημερωτική εσπερίδα που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου και την υποστήριξη του ΤΜΟΔ αύριο Τετάρτη στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Στηρίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Επιμελητήριο Χίου, ολοένα και περισσότερες χιώτικες επιχειρήσεις στηρίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με τον τουριστικό κλάδο να κατέχει μέχρι στιγμής τα πρωτεία.

«Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να ασχολείται με τον τουρισμό και να μην ποντάρει σε ηλεκτρονικές κρατήσεις. Η Χίος έχει να επιδείξει σημαντικά δείγματα με δεδομένο ότι υπάρχουν ταξιδιωτικά πρακτορεία τα οποία έχουν επεκτείνει το σύστημα κρατήσεών τους τόσο στην Ευρώπη όσο και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής», σημείωσε στον «π» ο επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Γ. Περρής.

Όπως επεσήμανε πάντως υπάρχει πληθώρα επιχειρήσεων εκτός του τουριστικού κλάδου που κάνουν χιλιάδες ευρώ τζίρο τον χρόνο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Αυτό δείχνει ότι οι αγοραπωλησίες μέσω του διαδικτύου καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο κάθε χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα

Το ερευνητικό έργο «E-Commerce Proficient Applications in Security and Sales for SMEs» (SME E-C0MPASS) έχει ως στόχο την έρευνα, ανάπτυξη και διάδοση εργαλείων και εφαρμογών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τουρισμό, μέσω επιλεγμένων επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εξειδικευμένων διαδικτυακών εργαλείων και εφαρμογών με μεθόδους όπως η εξόρυξη γνώσης από δεδομένα, το σημασιολογικό διαδίκτυο, οι ευφυείς αλγόριθμοι, η διαχείριση σύνθετων συμβάντων, η διασύνδεση βάσεων δεδομένων.

Στη σημερινή εσπερίδα θα συζητηθούν θέματα διασφάλισης των συναλλαγών καθώς και η αξιοποίηση τεχνολογιών και μεθόδων όπως η εξόρυξη γνώσεων από δεδομένα προς το όφελος των μικρών και μεσαίων eshops. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ