21.1.2024 16:59

Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού της Χίου έκοψαν την πίτα τους

Με πολύ κόσμο και ευχάριστο κλίμα και με πλήρη εκπροσώπηση των Αρχών του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χίου, στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς 96 ΑΔΤΕ Χίου ( ΛΕΘ/96 ΑΔΤΕ ).

Ο Πατέρας Αλέξανδρος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του κ.κ. Μάρκου, για ένα Χριστοβάδιστο και ειρηνικό έτος. Την πίτα έκοψε ο Υποστράτηγος εν Αποστρατεία Παναγιώτης Κιμουρτζής που στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι οι Απόστρατοι Αξιωματικοί είναι πάντα παρόντες να προσφέρουν τις υπηρεσίες και την πείρα τους όποτε χρειαστεί για την πατρίδα και τον κόσμο της Χίου, τονίζοντας λίγο αργότερα, ότι είναι λυπηρό το γεγονός, πως η πολιτεία, μείωσε τα ανταποδοτικά των εισφορών του απομαχικού ταμείου τους.

Εξέφρασε την εκτίμηση του, στους ανθρώπους της Χίου και τους Πολιτικούς του νησιού και πρόσθεσε, ότι η ομοψυχία μπορεί να πάει τον τόπο μας πολύ ψηλά. Με άλλα λόγια δηλαδή εστίασε στο μήνυμα του συμβόλου της 96 ΑΔΤΕ και του Στρατού, '' εν τη ενώσει η ισχύς ''.

Στη συνέχεια τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χίου, απονεμήθηκε στον Ταξίαρχο Χίου για την προσφορά και το έργο της Ταξιαρχίας επί των ημερών του. Επίσης βραβεύτηκε, ο συμπολίτης μας Νίκος Βιττάκης, που ήταν Δόκιμος και είναι Έφεδρος Αξιωματικός... και ενισχύει πάντα εδώ και πολλά χρόνια και υλικά και οικονομικά το έργο του Στρατού, όντας πάντα παρόν, σε ότι του ζητηθεί. Τέλος βραβεύτηκαν ο Παναγιώτης Καλούδης του Δημοσθένη και ο Κυριάκος Σιφναίος του Αντωνίου, αριστούχοι μαθητές της τρίτης Λυκείου( τέκνα Αξιωματικών του Στρατού ), με τιμητικά και χρηματικά βραβεία.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης που σαν Ναύαρχος και Στρατιωτικός μίλησε στο χαιρετισμό του εστιάζοντας στις δύσκολες  καταστάσεις που αντιμετώπισαν και συναντούν, οι ένστολες δυνάμεις της Χώρας μας, με το τέλος της χρονιάς που μας πέρασε και την ανατολή του νέου έτους... και τόνισε το σημαντικό έργο του Στρατού, για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι αιρετοί, που παραβρέθηκαν και έδωσαν τις ευχές τους, για ένα νέο έτος, γεμάτο ειρήνη και ευημερία.

Τον χαιρετισμό, την εκτίμηση και την υποστήριξή τους, εξέφρασαν από το βήμα της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύχτας και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του ΝΑΣΧΙ, του Λιμενάρχη Χίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Διοικητής της ΑΕΝ ΧΙΟΥ, οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Αποστράτων Αστυνομικών Χίου, του Παγχιακού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, ο Πρόεδρος της Λέσχης των Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Χίου, Αξιωματικοί της 96 ΑΔΤΕ, ο Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, ο Επιτελάρχης, ο Διοικητής Πυροβολικού, Απόστρατοι Αξιωματικοί με τις συζύγους και τις οικογένειές τους και φίλοι.

Το φλουρί έπεσε στη Λέσχη Αξιωματικών Χίου και το δώρο παρέλαβε ο Διοικητής της. Ακολούθησε όμορφη δεξίωση με μουσική και φαγητό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ