12.2.2016 10:25

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών "Μας παραπλανείτε κ. Υπουργέ"

Για προσπάθεια παραπλάνησης της εκπαιδευτικής κοινότητας κατηγορεί ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών τον Υπ. Παιδείας Ν. Φίλη με αφορμή την τοποθέτηση του για την αξιολόγηση του δημόσιου σχολείου, κατά την διάρκεια της συζήτησης  «του Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία» που είχε με τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.   

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν :

«Ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, ισχυρίστηκε ότι από τη διαπραγμάτευση με τον ΟΟΣΑ κατορθώθηκε η αλλαγή των όρων του μνημονίου σχετικά με την έκθεση του 2011. Η τοποθέτησή του ήταν στοχευμένη να παραπλανήσει ότι τάχα αλλάζει τους όρους του μνημονίου ,την ώρα που εισηγούνταν μνημονιακές δεσμεύσεις.  Επιπλέον, ο υπουργός έκανε λόγο για πλασματικά κενά και είπε χαρακτηριστικά ότι στο πνεύμα και το γράμμα του μνημονίου προαναγγέλλει συγχωνεύσεις και ευθυγράμμιση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών με βάση τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ στο όνομα του εξορθολογισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ