27.8.2018 12:32

«Ο Μ. Βουρνούς ουδέποτε προσπάθησε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Χίου και των Χιωτών»

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα "τσουβαλιάζει" Δήμαρχο, συμβούλους και πρόεδρο Χαλκειούς λίγο πριν την υλοποίηση του θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό.

Από την σύμβαση της δωρεάν παραχώρησης του ακίνητου της ΒΙ.ΑΛ., φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ίδιος ο Δήμος ουδέποτε προσπάθησε να διαφυλάξει τα συμφέροντα του νησιού και των δημοτών του.

Το άρθρο 5 της σύμβασης προβλέπει την σύσταση Επιτροπής με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Κέντρου της ΒΙ.ΑΛ. και την πρόληψη ανεπιθύμητων καταστάσεων. Η επιτροπή θα απαρτιζόταν εκτός από τους δύο εκπρόσωπους του Ελληνικού δημοσίου, από τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, έναν δημοτικό σύμβουλο (είχε προσφερθεί ο κ. Ζώας) και τον πρόεδρο του Χαλκειούς κ. Φουτράκη.

Η επιτροπή αυτή ουδέποτε συστήθηκε(!)και σχεδόν 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης αγνοείται η τύχη της .

θα μπορούσε  η Επιτροπή αυτή, να λειτουργήσει  με σκοπό την προστασία των συμφερόντων του ντόπιου πληθυσμού, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ΒΙ.ΑΛ. τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους φιλοξενούμενους της,  την αποτροπή άνομων ενεργειών, την σωστή και ασφαλή λειτουργία του Κέντρου ( θέματα πυρασφάλειας, υγιεινής  και διαχείρισης λυμάτων, κατανάλωσης νερού κλπ) και φυσικά για την τήρηση του ανώτατου αριθμού των μεταναστών που μπορούν να διαμένουν.

Αντί αυτού ο Δήμος Χίου ουσιαστικά σήκωσε αμαχητί λευκή σημαία παράδοσης της διαχείρισης του ακίνητου, το οποίο δανείστηκε (!) για να το αγοράσει, στο αναξιόπιστο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις ''κράτος εν κράτει''  ΜΚΟ που δρουν εντός και εκτός  της ΒΙ.ΑΛ.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος , δεχόταν συγχαρητήρια από τον εκβιαστή και υβριστή του νησιού και των κατοίκων του, τον κ. Μουζάλα , για την υποχωρητικότητά του  προς το Υπουργείο και για την αγαστή και απρόσκοπτη συνεργασία που είχαν στα καταστροφικά σχέδια και την πολιτική  της  κυβέρνησης στο μεταναστευτικό πρόβλημα.  

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, υπάρχει όμως επιμερισμός σε αυτές. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν μέσα από το δαιδαλώδες και πολυσυμμετοχικό τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού να εκμαιεύσουν συγχωροχάρτι, ΔΕΝ θα τα καταφέρουν.

* Οι ετεροχρονισμένες ενέργειες του Δήμου Χίου για μηνύσεις προς το πρόσωπο του Υπουργού προέκυψαν μετά από τις  επανειλημμένες  πιέσεις  των κατοίκων του Χαλκειούς και της Παγχιακής Επιτροπής , είναι δε καθαρά κινήσεις εντυπωσιασμού και μικροπολιτικάντικης εκμετάλλευσης.

 Θα μπορούσε όμως αν πραγματικά ενδιαφερόταν για το καλό του νησιού, να στρεφόταν εναντίον της Διοικήτριας της ΒΙΑΛ, να πιέσει τον Αστυνομικό Διευθυντή και να γίνει αναφορά προς την Εισαγγελέα για την Μη εφαρμογή της απόφασης του πλαφόν. Αντίθετα αφήνει για άλλη μία φορά να το πράξουν αυτό οι απλοί πολίτες.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ  

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ