29.8.2016 17:19

Ο κλέψας του κλέψαντος [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει τα κρούσματα κλοπών στο νησί, τα οποία από μεγάλη μερίδα του κόσμου αποδίδονται με ευκολία στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που κυκλοφορούν.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, όπως προκύπτει από επικοινωνία του "π" με τις Αστυνομικές Αρχές.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα κλοπών σε σπίτια στον Κάμπο, στον Ζυφιά και στους Βαβύλους, σε καταστήματα (Ηλιάστρα και στο Αψέντι, Καφενείο Αγοράς, Κατολέων), ακόμη και σε αυτοκίνητο που έκλεψαν άγνωστοι από τον Καρφά. Κάποια από αυτά δηλώθηκαν επίσημα στις αστυνομικές αρχές και υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε κλοπή σε σπίτια στην ίδια περιοχή στον Κάμπο.  Οι κλοπές που έγιναν ήταν σοβαρές και τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν την ασφάλεια στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να κρύβονται μετανάστες πίσω από αυτές.

Αντιθέτως οι αντίστοιχες στην περιοχή των Βαβύλων, υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως συντελέστηκαν από μετανάστες και λόγω της εγγύτητας με τη ΒΙΑΛ.

Στο Κάστρο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας προφανώς κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία και με λοστό παραβίασαν τις πόρτες και των δυο καταστημάτων του Κ. Μωράκη, την «Ηλιάστρα» και το «Αψέντι» κι αφαίρεσαν συνολικά 300 ευρώ, χωρίς να προκαλέσουν άλλες ζημιές

 Στην οδό Δημοκρατίας

 Ίδιο σκηνικό και στα καταστήματα της οδού Δημοκρατίας. Για 3η φορά μέσα σε ένα χρόνο το καφενείο «Κατολέων» βρίσκεται στο στόχαστρο των διαρρηκτών. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δράστης με κινηματογραφικό τρόπο κατάφερε να σκαρφαλώσει στον 1ο όροφο του καταστήματος, πατώντας πάνω σε μονάδα aircondition και στη συνέχεια πάνω σε εσοχή παραθύρου.

Από το στόχαστρο των διαρρηκτών δεν ξέφυγε ούτε το «Καφενείο της αγοράς» αφού άγνωστοι προσπάθησαν να το διαρρήξουν ανεπιτυχώς κλωτσώντας την πόρτα και τα τζάμια. 

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον έντυπο "π" της Τρίτης 30/8

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ