1.4.2015 15:48

Ο αυτισμός μέρος της καθημερινότητας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΚΩΝ

Σε αγώνα ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας επιδόθηκαν το πρωί της Τρίτης τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων με αφορμή την διεθνή ημέρα αυτισμού που εορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Με ένα τραπεζάκι και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, τα μέλη του παραρτήματος Χίου προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι ο αυτισμός είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας και συνεπώς θα πρέπει να εκλείψουν τα φοβικά σύνδρομα ως προς τα άτομα που έχουν μάθει να συμβιώνουν με αυτόν.

Τα μέλη όμως δεν στάθηκαν μόνο στην πληροφόρηση γύρω από τον αυτισμό αλλά εστίασαν και στο ζήτημα της στέγασης του ειδικού σχολείου καθώς και την πλήρη στελέχωσή του με το κατάλληλο προσωπικό.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η προσπάθεια που καταβάλλει το τοπικό παράρτημα για δημιουργία ανεξάρτητης στέγης για αυτιστικά άτομα σε οικόπεδο στην περιοχή των Θυμιανών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ