23.9.2016 1:55

Νύχτα έντασης στη Σούδα με πετροπόλεμο και προσαγωγές

Συνέχεια στην ένταση που επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης θέλησε να δώσει ομάδα Αλγερινών μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου.

Οι Αλγερινοί υπό την επήρεια αλκοόλ ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια οτιδήποτε έβρισκαν μπροστά τους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με την ομάδα των μεταναστών να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια.

Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. .

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν 4 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε και όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ