27.8.2013 11:25

Νέα απόβαση 34 Αφγανών στη Νότια Χίο

Σε ξέφραγο αμπέλι, ανεξάρτητα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα της Χίου, μοιάζουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου με την πολιτεία να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις ελλείψεις στις κενές οργανικές θέσεις αλλά και στα μέσα που διαθέτουν τα περιφερειακά Κεντρικά Λιμεναρχεία.

Αποτέλεσμα της παγειωμένης πλέον κατάστασης αποτελεί η νέα άφιξη 34 λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν στην περιοχή Γρίδια της νότιας Χίου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι λαθρομετανάστες που έφθασαν από τα έναντι τουρκικά παράλια αποβιβάστηκαν στη Χίο με λέμβο ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται 3 γυναίκες και 4 παιδιά.

Και τα 34 άτομα μεταφέρθηκαν στα κοντέινερ του Λιμεναρχείου Χίου ενώ μέσα στην ημέρα θα μεταβούν με όχημα της υπηρεσίας στο Νοσοκομείο του νησιού για εμβολιασμό και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν δικαιούνται άσυλο αναμένεται να απελαθούν από τη χώρα μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ