8.12.2016 16:26

Να «σπάσει» ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών

ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΠΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αντιδράσεις στις νησιωτικές κοινωνίες προκαλεί ο επί σειρά ημερών ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών εξαιτίας της απεργίας της Π.Ν.Ο.. Με επιστολές τους τόσο το νησιωτικό επιμελητήριο όσο και η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου ζητούν από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να δρομολογήσει λύσεις προκειμένου να σπάσει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών. Μάλιστα ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. προχώρησε ένα βήμα παρακάτω στέλνοντας στον κ. Κουρουμπλή εξώδικο με το οποίο επισημαίνει ότι «η μακρά απεργεία έχει νεκρώσει την κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών τα οποία στερούνται όχι μόνο προϊόντων αλλά και δυνατότητας να αντιμετωπίσουν επείγοντα θέματα, κυρίως, υγείας των πολιτών».

Με δεδομένη τη συνέχιση της απεργίας της Π.Ν.Ο και με την κατάσταση να έχει δυσκολέψει και να έχει επιβαρυνθεί, η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας, να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ