8.3.2017 11:03

«Να μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου στη Χίο»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΟΥΣ Α. ΞΑΝΘΟ ΚΑΙ Π. ΠΟΛΑΚΗ

Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας Χίου του ΕΚΑΒ, εξαιτίας της ελλειπούς στελέχωσής του σε προσωπικό, επισημαίνει σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Ανδρέα Ξάνθο και Παύλο Πολάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρο τον πληθυσμό του ακριτικού νησιού μας, καθιστά απόλυτη ανάγκη την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό ώστε να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της παρούσας περιόδου», αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης.

Στην ίδια επιστολή ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης ζητά τη μεταφορά της έδρας του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου στη Χίο για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Υπάρχει ήδη διαθέσιμο εναέριο μέσο παντός καιρού (ελικόπτερο Super Puma) στη Χίο κατάλληλο για τις αεροδιακομιδές των ασθενών.
  2. Η Χίος γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου κι έτσι οι αποστάσεις με τα άλλα νησιά είναι μικρότερες.
  3. Υπάρχει ήδη ιατρός ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο όπου σταθμεύει το ελικόπτερο κι επομένως η επιπλέον πρόσληψη ενός ιατρού του ΕΚΑΒ θα παρείχε τη δυνατότητα για 24ωρη κάλυψη αεροδιακομιδών ασθενών του Βορείου Αιγαίου.
  4. Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι Περιφερειακό κι έτσι λίγα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται και χρήζουν διακομιδής, σε αντίθεση με τα Νοσοκομεία των υπολοίπων νησιών τα οποία έχουν ανάγκη περισσότερων αεροδιακομιδών ασθενών. Έτσι ο χρόνος διακομιδής ασθενών μειώνεται σημαντικά καθώς το πτητικό μέσο δεν θα πρέπει να κάνει διπλό δρομολόγιο (να ξεκινάει και να επιστρέφει στη Μυτιλήνη). 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ