28.9.2018 8:56

Να μη σπαταλήσει τη μεγάλη του ευκαιρία το Πανεπιστήμιο

• Η διεξαγωγή του Α’ Επιστημονικού Συνεδρίου (5-7 Οκτωβρίου) θα λειτουργήσει και ως έμπρακτη του απόδειξη να καθοδηγήσει αναπτυξιακά την τοπική κοινωνία.

Σε ρυθμούς … ανάπτυξης θα κινηθεί την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου η Χίος. Την αφορμή θα δώσει η διοργάνωση του Α’ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Χίου που διοργανώνεται από την Επιτροπή Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη Χιακή κοινωνία «Γιάννης Καράλης» από την Παρασκευή 5/10 έως την Κυριακή 7/10/2018.                                     

Στο Συνέδριο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Χίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Β.  Αιγαίου, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Χίου και ανεξάρτητοι ομιλητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Χίο και την ανάπτυξή της.

Ο στόχος

Στόχος του Συνεδρίου είναι η στενότερη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την αναπτυξιακή διαδικασία σε τοπικό επίπεδο ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων για την διάγνωση και ανάλυση των εμποδίων αλλά και των δυνατοτήτων της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και τη χάραξη πολιτικής στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης.

Οι χώροι στους οποίους θα διεξαχθεί είναι το Αμφιθέατρο «Γ. Καράλης» του Πανεπιστημίου (Μιχάλειο Κτίριο) για την επίσημη έναρξη και την πρώτη ημέρα και τις δύο επόμενες ημέρες η αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου και η αίθουσα Συνεδριάσεων «Μιχ. Βουρνούς» της Αντιπεριφέρειας Χίου.

Το Συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους  κι απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τη γνώση και την εμπειρία των ομιλητών - εισηγητών και να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τα επιστημονικά εργαλεία τα οποία θα τους προταθούν καθώς και από τις συζητήσεις και τις παρεμβάσεις στο τέλος κάθε συνεδρίας.

Ο καθρέφτης και το πρώτο κενό

Η πληρότητα του συνεδρίου αποτελεί ταυτόχρονα και την πιο μεγάλη δοκιμασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου να πείσει την τοπική κοινωνία ότι είναι ο φορέας που μπορεί να ποντάρει πάνω του για την τόσο πολυπόθητη αναπτυξιακή ώθηση.

Σε ένα νησί με σοβαρά κενά στο στρατηγικό του σχεδιασμό, η απόπειρα του Πανεπιστημίου να φέρει στο ίδιο τραπέζι συζήτησης όλους τους τοπικούς φορείς από μόνη της έχει θετική διάσταση. Θα κριθεί, ωστόσο, στο αποτέλεσμα τόσο για το βαθμό προεργασίας ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος όσο και για την ικανότητα του Πανεπιστημίου να αναλαμβάνει τόσο υψηλών προσδοκιών πρωτοβουλίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ