26.2.2015 15:35

Μόνοι τους κλείνουν τις πληγές

- ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΑΝ ΧΙΟΥ

Με το δικό τους προσωπικό και με παρεμβάσεις σε κάθε σημείο που παρουσιάστηκε πρόβλημα επεμβαίνουν εδώ και δυο μέρες τα συνεργεία του Δήμου Χίου και της ΔΕΥΑ, για να κλείσουν τις πολυάριθμες μικρές και μεγαλύτερες πληγές που αφήνει πίσω της (προσωρινά;) η κακοκαιρία.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη βγάλει μικρά συνεργεία των 12 ατόμων που αποκαθιστούν βλάβες στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στους ποταμούς, ενώ η ΔΕΥΑ Χίου, αντίστοιχα με δικά της συνεργεία προχωράει στις αποκατάσταση των βλαβών όπου υπήρξαν. «Υπολογίζω ότι περίπου 25.000 ευρώ θα μας κοστίσει η αποκατάσταση των δικτύων. Σε αρκετά σημεία, είτε από κατολισθήσεις, είτε από υπερχειλίσεις δημιουργήθηκαν ζητήματα που σήμερα και αύριο θα έχουν επισκευαστεί. Αντίθετα, αρκετά δύσκολο είναι να επέμβουμε στα δίκτυα των ποταμών, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μέσα στις κοίτες και αναγκαστικά περιμένουμε», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Απ. Τζιώτης. 

Οι υπερχειλίσεις

Αν διαπιστώνετε ότι ένας δρόμος παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει βλάβη δείχνει να έχει διαρροή ποσοτήτων νερού τότε το φαινόμενο είναι απλό σύμφωνα με τη ΔΕΥΑ Χίου. Σε πολλά σημεία ακόμη και σήμερα υπάρχει νερό που τρέχει αδιάκοπα. Αυτό δεν είναι νερό του δικτύου. Είναι όμβρια ύδατα που λόγο της μεγάλης πίεσης με την οποία διαπερνούν το δίκτυα αποχέτευσης σε πολλά σημεία κάνουν υπερχειλίσεις με αποτέλεσμα στο δρόμο να τρέχουν σημαντικές ποσότητες.  Το φαινόμενο το γνωρίζει η ΔΕΥΑ Χίου και το θεωρεί φυσιολογικό αναλογικά με την ένταση της βροχόπτωσης που υπήρχε. Σταδιακά μάλιστα θα εκλείψει.

Δεν δικαιούνται αποζημιώσεων

Μια μικρή διαφωνία καταγράφεται ανάμεσα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση αναφορικά με το αν δικαιούνται ή όχι αποζημίωση οι ιδιοκτήτες των τοιχίων που κατέρρευσαν κατά την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον Στρ. Γδύση το θέμα σηκώνει μια κάποια συζήτηση, ενώ σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία τα τοιχία ανήκουν στις ιδιοκτησίες και κατόπιν αυτού, οι ιδιοκτήτες οφείλουν να τα  έχουν σε άρτια κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ