24.1.2013 14:57

Μένει ακέφαλη η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

- ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Ακέφαλη κινδυνεύει να μείνει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, καθώς πάνω από 10 έμπειρα στελέχη σε καίριους τομείς ευθύνης ετοιμάζονται να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για αποστράτευση από το σώμα.

Η απόφαση Βρούτση

Αιτία της ομαδικής αποχώρησης σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση με την οποία τίθεται πλέον σε νέα τεχνική βάση ο υπολογισμός του εφάπαξ, μέσω ενός πολύπλοκου μαθηματικού τύπου, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να περικόπτεται κατά 50%.

Η ισχύς της απόφασης, που ψηφίστηκε παραμονές του νέου έτους, θα ξεκινήσει από 1.1.14 προκαλώντας σε πανελλαδικό επίπεδο την έξοδο 7.250 ατόμων από την Αστυνομία. Από αυτούς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας είναι υψηλόβαθμα στελέχη με αποτέλεσμα σημαντικές θέσεις ευθύνης να μείνουν ακάλυπτες ή δυσαναπλήρωτες.

Οι αποχωρούντες στη Χίο

Αναβρασμός επικρατεί και στους κόλπους της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης αφού στο όριο συνταξιοδότησης βρίσκονται πάνω από 7 στελέχη που δεν προτίθενται να ρισκάρουν την παραμονή τους στην υπηρεσία με αντίκτυπο τη μείωση του Εφάπαξ.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια και οι ζυμώσεις μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών έχουν ενταθεί τονίζοντας στον υπηρεσιακό τους κλοιό ότι είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, δηλαδή την αποχώρηση από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπάνω απόφαση επηρεάζει τους κάτωθι Αστυνομικούς:

Κώστας Λαγός- Αστυνομικός Διευθυντής Χίου
Ανδρέας Δαμίρης- Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου
Δημήτρης Γατσιός- Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χίου
Κώστας Ντούπης- Διοικητής Τροχαίας Χίου
Γιώργος Κεβόπουλος- Διοικητής Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου
Δημήτρης Αυγερινός- Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χίου
Παναγιώτης Βούκατας- Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλων

Καθώς και 4 ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη από τον βαθμό του Αστυνόμου Α’ και ανώτερα.

«Καθαρή κλοπή»

Εξοργισμένα πάντως εμφανίζονται μιλώντας στον «π» τα ανώτερα υπηρεσιακά κλιμάκια της Α.Δ. Χίου, υπογραμμίζοντας ότι η λογική που ακολουθεί το Υπουργείο ωθεί στο χάος χιλιάδες έμπειρα στελέχη της υπηρεσίας.

«Αυτά τα χρήματα είναι δικά μας. Κάθε μήνα πληρώνουμε περί τα 200 ευρώ εισφορές για το Εφάπαξ μας. Έρχονται τώρα και μας λένε ότι όσοι αποχωρήσουν μετά το 2014 θα έχουμε περικοπή της τάξεως του 50%.

Όλα αυτά την ώρα που έχουμε υποστεί δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματά μας. Ας αναρωτηθούν οι διοικούντες αν τελικά αξίζει να μείνει κανείς στην υπηρεσία. Σε μία υπηρεσία που με την εγκληματικότητα στα ύψη κινδυνεύει καθημερινά η ζωή του. Αυτό άραγε είναι το «ευχαριστώ» της πολιτείας στα πρόσωπα των χιλιάδων στελεχών της ΕΛ.Α.Σ; Η μαζική έξοδος πλέον είναι μονόδρομος. Είναι η μοναδική λύση για να περισώσουμε ότι μας απέμεινε και να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας», ανέφερε μιλώντας στον «π» υψηλόβαθμο στέλεχος της Α.Δ. Χίου.

Ερωτηματικά πάντως προκύπτουν σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων όπως αυτές θα αποτυπωθούν σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί θελήσουν να αποχωρήσουν. Όμως όπως εξηγούν οι ίδιοι «το συγκεκριμένο ερώτημα ας απασχολήσει όσους διοικούν. Εκείνοι εκλέχθηκαν και εκείνοι ας δώσουν λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησαν».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ