23.7.2018 10:27

Μεγάλη χιακή γιορτή η μνήμη της Αγ. Μαρκέλλας στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή πολλών μελών της χιακής παροικίας της Αττικής και του ευσεβούς πειραϊκού εκκλησιάσματος, που γέμισε τον επιβλητικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, τελέστηκε και φέτος η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία για την Χιοπολίτιδα Αγία Μαρκέλλα.

Ο χιώτικος κόσμος της Αττικής, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν στο Λεκανοπέδιο, έδωσε χθες Κυριακή 22 Ιουλίου, το τιμητικό «παρών» στον ετήσιο εκκλησιασμό για την σεπτή μνήμη της προστάτιδος Χίας Αγίας και στο ευλαβικό προσκύνημα της ιστορικής Ιεράς Εικόνας Της, που τοποθετήθηκε, όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του Ναού για να θυμίζει την συνεχή χιακή παρουσία στο πρώτο και αρχαιότερο λιμάνι της χώρας.

Την επιμέλεια του εορτασμού παραδοσιακά ανέλαβαν και πάλι ως «κληρονομιά» από τους γονείς τους οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου, που επιμελήθηκαν τις λεπτομέρειες, ώστε να τελεστεί με λαμπρότητα η πανηγυρική λατρευτική εκδήλωση.

Απευθυνόμενος ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου προς τους πιστούς σκιαγράφησε την προσωπικότητα και το ήθος της Αγίας Μαρκέλλας και τόνισε ότι η αμετακίνητη πίστη και η προσήλωσή Της στις αξίες και τα διδάγματα του Χριστού Την χάρισαν τον στέφανο της άθλησης και την κατάταξή Της στην καρδιά των πιστών, ώστε να παραδειγματιστούν από το θάρρος και από τη θυσία Της.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Γεν. Γραμματέας του «Κοραή» κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Ταμίας κ. Ισίδωρος Πρώϊος, ο κ. Αντώνιος Πιπέρας εκ των ιστορικών στελεχών της Αδελφότητος και η Β’ Αντιπρόεδρος κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη, η οποία μαζί με την αδελφή της κ. Ειρήνη Χάδιαρη και την οικογένεια  Τριανταφύλλου παρέθεσαν στη συνέχεια το εορταστικό κέρασμα.

Παρέστησαν ακόμη εκ μέρους του Βουλευτή Χίου τ. Υπουργού κ. Νότη Μηταράκη ο κ. Δημ. Παρράς, ο τ. Υπουργός κ. Αναστάσιος Νεράτζης, ο κ. Μιχάλης Τυρής, ο πολιτευτής του Πειραιά κ. Μπουτσικάκης, ο τ. Αντιπρόεδρος του «Κοραή» καπ. Κώστας Φράγκος, ο τ. Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου κ. Νικ. Τσικής, ο Πρόεδρος των Χαλκουσίων Αττικής κ. Στ. Χονδρογεωργάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και χιακών συλλόγων και φορέων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ