22.8.2014 12:12

Με προβλήματα η σχολική χρονιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

-ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ

Με προβλήματα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου αφού λόγω έλλειψης προσωπικού κάποια τμήματα δε θα λειτουργήσουν από την 1 Σεπτεμβρίου αλλά ένα μήνα αργότερα.

Τα κενά
Τα κενά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου που δημιουργήθηκαν από τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, ήταν γνωστά από τον Ιούνιο αλλά λίγο η μεταβατική περίοδος (αλλαγή της δημοτικής αρχής) λίγο η καθυστέρηση στο συντονισμό των εμπλεκομένων, έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων την κατάσταση και πλέον οδηγούν σε αδιέξοδο για έναν ολόκληρο μήνα τους εργαζόμενους που δεν θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. «Υπάρχουν δώδεκα κενά και αυτά ήταν γνωστά. Σε συνεννόηση με τη νέα δημοτική αρχή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δίμηνες συμβάσεις μέχρις του προχωρήσουν στην επίλυση του θέματος μέσω άλλων μεθόδων όπως οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί για την κάλυψη των κενών. Όπως φαίνεται όμως δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κάποια τμήματα των σταθμών στην 1η Σεπτεμβρίου, δε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία» δήλωσε στον [π» ο Β. Μυριαγκός, πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου.

Στη ΔΗΚΕΧ

Η υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κυριάκο Μητσοτάκη της σχετικής έγκρισης της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς λύνει τα χέρια κατά το ήμισυ στη ΔΗΚΕΧ αφού ανανεώνεται η σύμβαση 16 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της. Εκείνο που εκκρεμεί κατά τον Μ. Κοντούδη, πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ είναι η έγκριση για την πρόσληψη του επιπλέον προσωπικού που ζήτησε η επιχείρηση για να μπορέσει να λειτουργήσει τη νέα πτέρυγα στο «Γλυκό μου Μανταρίνι». « Ζητήσαμε επιπλέον μια νηπιαγωγό, μια βοηθό βρεφονηπιοκόμου, μια μαγείρισσα και μια καθαρίστρια. Αυτές δεν ξέρουμε να εγκρίθηκαν κι αν είναι κι αυτές στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους. Περιμένουμε αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ.

1 στους 3 με τροφεία
100 περίπου αιτήσεις κατατέθηκαν στη ΔΗΚΕΧ για τις 32 θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της με την καταβολή τροφείων. Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου με μόνο σίγουρο ότι πολλά παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ