29.11.2016 14:40

Με ίδια μέσα αμύνονται απέναντι στην κακοκαιρία οι πρόσφυγες στη Σούδα

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 200 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Συναγιερμός έχει σημάνει στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας με δεκάδες πρόσφυγες που διαμένουν εκτός δομής να προσπαθούν με ίδια μέσα να προστατευθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Με φτιάρια και ξύλα στα χέρια οι μετανάστες προσπάθησαν να φτιάξουν κανάλια ώστε το νερό να καταλήγει στη θάλασσα και όχι μέσα στις σκηνές τους, αφού από την καταιγίδα των προηγούμενων ωρών πολλές σκηνές που διέμεναν μέσα οικογένειες να πλημμυρίσουν.

Όπως εξήγησαν στο politischios.gr η νύχτα που πέρασε ήταν εφιαλτική αφού η βροχή ήταν μεγάλη και σε ένταση και σε διάρκεια.

«Τα μωρά έκλαιγαν όλη τη νύχτα γιατί φοβόντουσαν τις αστραπές και τις βροντές. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ. Δεν είναι αυτή η ζωή μας», δήλωσαν στον «π».

Το ανησυχητικό όμως στην περίπτωση της Σούδας είναι το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα, είτε από τον Δήμο είτε από την Κυβέρνηση για την ασφαλή διαμονή όσων ατόμων μένουν σε σκηνές πάνω στην παραλία της Σούδας.

Αυτή την ανησυχία έρχεται να επιτείνει το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η οποία προβλέπει ενίσχυση των βοριάδων μέχρι και 9 μποφόρ καθώς και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς κελσίου.

Δείτε παρακάτω το σημερινό φωτορεπορτάζ του «π»: 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ