6.1.2015 8:35

Με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. Το βράδυ της Δευτέρας χιόνισε στα βόρεια προάστια της Αθήνας, προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους.  Με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες ο εορτασμός των Θεοφανείων. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το βράδυ της Τετάρτης. Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους ιδιαίτερα έντονες, σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας και θα συνεχιστούν κατά περιόδους την Τρίτη, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης σταδιακά θα ασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου απαιτείται, να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα και να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. 

Επίσης, όσοι πρόκειται να μετακινηθούν θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ