29.1.2016 15:20

Με το βλέμμα στο Σ.τ.Ε.

ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αρνητική κατάληξη όπως όλα δείχνουν θα έχει το αίτημα του Δήμου Χίου για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας στην λεωφόρο Ενώσεως, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφιση που επιχειρείται από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται η δημοτική αρχή αφού στις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, που θα αποφασίσει για την τύχη του αιτήματος τους Δήμου, τα 2 από τα 4 μέλη που εκπροσωπούν την Κτηματική Υπηρεσία φαίνεται ότι επιμένουν στο ξήλωμα τμημάτων της παραλιακής οδού που έχουν κριθεί ως παράνομα.

Παρότι ο Δήμος από την πλευρά του, μέσω του υπαλλήλου Ν. Ανωγιαννάκη κατέθεσε εναλλακτική πρόταση ώστε το έργο της κατεδάφισης να μη συνεχιστεί, φαίνεται ότι το έδαφος είναι κάθε άλλο παρά πρόσφορο.

Έτσι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση, σε περίπτωση που η επιτροπή απορρίψει το αίτημα του Δήμου τότε το επόμενο βήμα θα είναι η προσβολή της συγκεκριμένης απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ώρα πάντως που η παραλιακή του αεροδρομίου αλλά και η παραλιακή του Βροντάδου απειλούνται με κατεδάφιση, ο Μ. Βουρνούς προγραμματίζει συνάντηση την επόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας προκειμένου να ζητήσει να βρεθεί συμβιβαστική λύση τόσο για τη λεωφόρο Ενώσεως όσο και για την περίπτωση του Πετροκάραβου στον Βροντάδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ