7.10.2015 17:29

Με 11άδα προτάσεων η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης στο νέο ΕΣΠΑ

Συνολικά 11 ολοκληρωμένες προτάσεις εξειδίκευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 κατέθεσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν είναι οι εξής:

  1. Αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης.
  2. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων και εγκατάσταση αποδοτικών συστημάτων ενέργειας.
  3. Ενίσχυση των επενδύσεων για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με τη δημιουργία τριών Σχολικών Πολιτιστικών Δικτύων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) για θέματα Γραμμάτων και Τεχνών.
  4. Αναβάθμιση των υποδομών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, με βελτίωση των υποδομών κατάρτισης του μαθητικού δυναμικού.
  5. Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών της Περιφέρειας, με τη δημιουργία υποδομών για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ειδικά με ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών.
  6. Εκπαίδευση και κατάρτιση εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
  7. Ανάπτυξη δικτύων εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μαθητικού πληθυσμού.
  8. Αντιμετώπιση και περιορισμός της σχολικής διαρροής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  9. Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  10. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην διαπολιτισμική εκπαίδευση.
  11. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ήδη για τη δράση 2. (Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων και εγκατάσταση αποδοτικών συστημάτων ενέργειας) γίνεται καταγραφή στοιχείων από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα κατατέθηκαν άλλες έντεκα (11) προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα», το οποίο αφορά όλες τις Περιφέρειες της χώρας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ