9.11.2016 13:23

Μάζεψαν 17.400 καπάκια και συνεχίζουν

ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Ούτε 100 ούτε 1000 αλλά 17.400 πλαστικά καπάκια κατάφεραν και μάζεψαν από το καλοκαίρι ως σήμερα δυο δίδυμα αδέρφια, η Ελένη και ο Νίκος Καζαγλιάς.

Τα δυο παιδιά είναι μαθητές στην Ε' Τάξη του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Χίου, όπου από πέρσι οι μαθητές του συμμετείχαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών από αναψυκτικά μπουκάλια κ.λπ. για να δοθούν στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ για την αγορά αμαξίδιου μεταφοράς.

Το μάζεμα

Η συγκέντρωση των καπακιών δεν είναι εύκολη υπόθεση, πολύ δε περισσότερο όταν ο αριθμός των καπακιών που συγκέντρωσαν τα δυο αδέρφια είναι τόσο μεγάλος. 17.400 καπάκια γέμισαν σχεδόν τρεις σακούλες σκουπιδιών, αλλά για να συγκεντρωθούν επιστρατεύτηκε και στρατολογήθηκε στην προσπάθεια και στον σκοπό όλο το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας για αυτό και ο μπαμπάς,  Β. Καζαγλιάς τους ευχαριστεί όλους δεόντως. Κυρίως όμως τα παιδιά ήταν προσηλωμένα στον στόχο τους και μάζευαν καπάκια από το καλοκαίρι μέχρι τώρα.

Το σχολείο

Όλα τα καπάκια θα συγκεντρωθούν στο σχολείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Βούρειο Δημοτικό σχολείο, όπως μεταφέρει η διευθύντρια Ελ. Τζάνα, πέρσι δόθηκαν στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ 1.300.000 καπάκια. "Τα φετινά ακόμη δεν τα έχουμε μετρήσει αλλά ίσως φτάνουν τις 300.000 ευρώ κι έχουμε ακόμη καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα.  Είναι πολύ σημαντικό και η συμμετοχή των παιδιών γι αυτό τον σκοπό, πέρα από την αγορά αμαξίδιου μεταφοράς, μπαίνουν και στη φιλοσοφία της ανακύκλωσης"., είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ