26.3.2015 14:25

"Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας" στον Οίκο Χίου Διδασκάλου

ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Μια ταινία σταθμό, τα «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» με τον Έντουαρντ Νόρτον να ενσαρκώνει έναν νέο που εντάσσεται σε μια νεοανζιστική οργάνωση της Αμερικής, σκορπόντας παράλληλα τη μισαλλοδοξία ειδικά για τους έγχρωμους της Αμερικής, παρουσιάζει την Κυριακή στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, στις 20.00 και καλεί όσους το επιθυμούν να παραβρεθούν στην προβολή.

Δυο λόγια για την ταινία:

Η ταινία «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» αφηγείται τη ζωή δύο αδερφών, του Ντέρεκ και του Ντάνιελ Βίνγιαρντ. Και οι δύο είναι λαμπροί και χαρισματικοί μαθητές, αλλά ο Ντέρεκ, μετά τη δολοφονία του πατέρα του απο έναν μαύρο έμπορο ναρκωτικών κατα τη διάρκεια διάρκεια κατάσβεσης σε δυτική συνοικία, προσχωρεί σε ένα νεο-ναζιστικό κίνημα. Το μίσος που τον έχει κυριεύσει τον οδηγεί στο να σκοτώσει δύο μαύρους, μέλη συμμορίας, που προσπαθούσαν να του κλέψουν το φορτηγάκι του και καταδικάζεται σε τρία χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής. Η ιστορία προβάλλει πως ο Ντάνι επηρρεάζεται απο τις πράξεις και την ιδεολογία του μεγαλύτερου αδερφού του και πως ο Ντέρεκ, ριζικά αλλαγμένος απο τις εμπειρίες του στη φυλακή, προσπαθεί να αποτρέψει τον αδερφό του απο τα ίδια λάθη που έκανε αυτός στο παρελθόν.

Διάρκεια: 110’

Σκηνοθεσία: Tony Key

Σενάριο: David Mccena

Mουσική: Anne Dudley

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ