10.12.2016 13:44

Μας ψήφισε το 45% των εκπαιδευτικών απαντά η Ενότητα σε όσους μιλούν για συντριβή

Προσπερνά την απώλεια της μιας έδρας και στέκεται στο 45% που κατάφερε να συγκεντρώσει από τις ψήφους των δασκάλων και καθηγητών η Ενότητα, ο συνδυασμός που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου, ενώ προβάλλει τον υπερκομματικό της χαρακτήρα υποστηρίζοντας πως αυτόν αναγνώρισαν οι εκπαιδευτικοί που τη στήριξαν. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Για το αποτέλεσμα των εκλογών της Τετάρτης 7/12, για την εκλογή ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Η ΕΝΟΤΗΤΑ που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ, ευχαριστεί  από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τη στήριξαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ.
Μέσα σε συνθήκες προσωπικών επιθέσεων και συκοφαντιών, λάσπης, ειρωνειών και ύβρεων σχετικά με τη δράση μας, θεωρούμε πολύ σημαντικό το ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι πρώτη δύναμη με 3 έδρες στο ΔΣ και 2 έδρες στην Ελεγκτική Επιτροπή.

Θεωρούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δόθηκε απάντηση στο κύριο ερώτημα που είχαμε θέσει: Τι σωματείο θέλουμε, ταξικό – ενωτικό – αγωνιστικό ή συμβιβασμένο – απεργοσπαστικό, που θα άγεται και θα φέρεται πίσω από την εκάστοτε πολιτική των κυβερνήσεων ενάντια στα συμφέροντά μας.

Αποδείχθηκε ότι η ΕΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ είναι ο αγωνιστικός πόλος που μπορεί να συσπειρώσει τους συναδέλφους σε αγωνιστική κατεύθυνση ανεξάρτητα από κομματικές ταυτότητες και πολιτικά πιστεύω, γιατί είναι δίπλα τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, στον κοινό αγώνα ενάντια σε κυβερνήσεις και αφεντικά.

Αποδείχθηκε ότι Η ΕΝΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ δεν έχει ταμπού, δεν «περιχαρακώνετα», δεν είναι «Κόμμα» όπως μας κατηγόρησαν.

Αποδείχθηκε ότι Η  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ είναι η μόνη συσπείρωση που δεν ταλαντεύεται και δεν οπισθοδρομεί  από τη λογική σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ. Στέκεται αταλάντευτα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, στο σχολείο της αγοράς.

 

Όλα αυτά δεν τα απαντήσαμε εμείς για τον εαυτό μας αλλά οι ίδιοι οι συνάδελφοι με το 45% που μας έδωσαν, όταν το υπόλοιπο του εκλογικού σώματος αποτελούσαν οι 3 παρατάξεις.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα Σωματείο, ζωντανό, μαχητικό, διεκδικητικό για τα συμφέροντα όλων των συναδέλφω, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ